top of page

Görüntüleme Sistemleri

Ağız içi oluşumların, özellikle diş ve çene kemiği gibi sert doku ile ilgili alanların görüntülenmesinde dental radyografiler en büyük yardımcılardır. Diş filmlerinin de en çok kullanılan iki tipi periapikal (Birkaç diş ve çevre dokularının görüntülendiği) ve panoramik filmlerdir (alt ve üst tüm dişleri ve çene kemiklerinin tamamının görüntülendiği).Bilgisayar destekli bir teknik olan dijital radyografi cihazları da çok düşük radyasyon dozu kullanarak film görüntüsü üzerinde renk ve ışık oynamaları yapmaya imkan kılarak ayrıntılı değerlendirme yapmamıza olanak tanır.

Radyografik Değerlendirme

Dijital Panoramik Radyografi

Günümüze kadar kullanılan analog yöntemler artık yerini dijital yöntemlere bırakmaktadır. Hastanın radyografik değerlendirmeleri dijital görüntüleme sistemleri ile yapıldığı için hasta takibi en mükemmel ortamda yapılabilmektedir. Ayrıca bu yöntemle hastalara verilen radyasyon dozu da geleneksel yöntemlere nazaran daha az olmaktadır.

 

Üst ve alt diş kavislerinin ve komşu doku ve oluşumların tek bir film üzerinde görüntülendiği film çekim tekniğidir. Tedavi planlamasında, verdiği genel görünüm ve detaylarla diş hekimine dişler ve çeneler hakkında genel bir bilgi verir. Dijital Panoramik cihazlar sayesinde daha kısa ışın süresi ile daha kaliteli görüntü elde etmek mümkün hale gelmiştir.

Dijital RVG

Ağız içi Kamera

Dişlerin birebir boyuta en yakın görüntüsünü veren küçük film çeşididir.İlgili diş grubu ve etrafındaki çene kemiğinin detaylı bir görüntüsünü verir.İleri derecede dişeti rahatsızlığı olan veya yaygın dental problemleri olan hastalarda tüm ağızdan bu detaylı radyografilerden almak gerekebilir.

Ağız içi muayenede kullanılan kamera ile; diş çürüklerinden, dolgulara, köprü ve kuronlara kadar tüm dişler detaylı olarak hasta ve hekim tarafından görülebilmektedir.Hasta ve hekimin ekran aracılığı ile gördüğü sistem sayesinde dişler tüm detayları ile incelenerek teşhis ve tedavi yapılmaktadır.

 

bottom of page